1

Alamanuia LED o se fuafuaga a le atunuu o loo tulai mai alamanuia, ma o le punavai malamalama LED o le puna malamalama fou sili ona folafola i le 21st seneturi, ae ona o le tekinolosi LED o loo i ai pea i le tulaga atinae o le matua faifai pea, o loo i ai pea le tele o fesili a le alamanuia e uiga i lona tulaga malamalama. uiga, o lenei pepa o le a tuʻufaʻatasia aʻoaʻoga ma faʻataʻitaʻiga, auʻiliʻili le tulaga o loʻo i ai nei o le LED ma le atinaʻeina o le lumanaʻi, faʻalauteleina le soifua maloloina o le alamanuia LED.

Tulaga atina'e a alamanuia LED ma faiga

a.From le vaaiga o le taamilosaga oloa, moli LED ua ulufale atu i se vaitaimi matua matua.

I le taimi nei, o moli LED, pe i totonu o le moli i fafo, poʻo le moli faʻatau pisinisi, o loʻo faʻaolaina i se fua faʻafefe.

Ae i lenei laʻasaga, o le siosiomaga malamalama i totonu o le fale e mafai ona faʻamatalaina o se ato fefiloi, maualalo-pito, maualalo-lelei oloa moli LED e mafai ona vaʻaia i soo se mea.O loʻo pipii pea moli LED i le faʻasaoina o le malosi, puipuiga o le siosiomaga ma le umi o le ola o moli.O le mea lea, o lenei mea e taʻitaʻia ai le tele o tagata gaosi moli moli e tulituliloaina le maualuga o le malamalama ma le taugofie o tauvaga, ae le amanaʻia le LED i le soifua maloloina o le tagata ma le mafanafana ma le malamalama malamalama vaega o talosaga maualuga.

b.Where o loʻo i ai le faʻatonuga i le lumanaʻi o le alamanuia LED?

O le malamalama lelei o le a faʻaauau pea ona tuleia i luga ma tekonolosi fou, o le faʻagasologa le maalofia o le atinaʻeina o oloa, i le vaitau o le faʻamalamalamaina o le LED, ona o le malamalama o loʻo i ai le tele o palasitika, o loʻo faʻaleleia atili le sailiga o le malamalama.

Mai se vaaiga lautele, o le LED alamanuia o loʻo i ai nei i se tulaga faʻagesegese atinaʻe, e le o toe faʻafouina tekinolosi e taʻitaʻia ai le alamanuia o loʻo aʻafia i le tau o tau, i le tau o le tau ua faʻateleina le paʻepaʻe-vevela, faʻamalosia le maketi i le lelei, atamai ma isi. faasinomaga.

O le a le "malamalama" ma uiga lelei?

I aso ua tuanaʻi, o lamepa LED e susulu, mautu le malamalama lelei, ma isi, o se moli lelei.I aso nei, faatasi ai ma le manatu o le moli lanumeamata ma loloto le mauaa i loto o tagata, ua suia le tulaga o le faʻamatalaga o le lelei o le malamalama.

a.O le tulaga o le manumalo i le aofaiga ua pasia, ma le vaitaimi o le manumalo i le tulaga lelei ua oo mai.

A matou tautuaina le au faʻatau Amerika i Matu, matou te iloa o latou manaʻoga mo le faʻaleleia o le malamalama o le LED o loʻo faʻatupulaia ma maualuga.O le North American Lighting Commission IES ua faʻamalamalamaina se metotia suʻesuʻega fou TM-30 mo le faʻaogaina o le lanu o faʻamatalaga malamalama, faʻatatau i faʻataʻitaʻiga suʻega fou e lua Rf ma Rg, lea e faʻaalia atoatoa ai o loʻo tuleia e paaga faavaomalo le suʻesuʻega malamalama o le LED.Blue King o le a vave faʻafeiloaʻi ia metotia suʻesuʻega i Saina, ina ia mafai e tagata Saina ona fiafia atoatoa i le maualuga maualuga o le faʻamalamalamaina o le malamalama.

TM-30 fa'atusatusa 99 lanu fa'ata'ita'iga, e fai ma sui o le tele o lanu masani e mafai ona va'aia i le olaga (mai le tumu i le unsaturated, mai le malamalama i le pogisa)

 Le taimi nei ma le lumanaʻi o le LED

TM-30 siata colorimetric

b.Na'o le tulituliloaina o le malamalama o le malamalama o le LED e mafai ona faʻamafanafanaina ai tagata faʻaoga.

O oloa moli LED maualuga ona o le taulaʻi atu i le soifua maloloina, maualuga-faʻaalia, faʻamalamalamaga moni, mo oloa eseese e filifili ai le vevela lanu saʻo, ma lamepa e iai manaʻoga e teteʻe ai, pulea le lanu moana lanu moana faʻafefe, faʻatasi ai ma faiga atamai. mo le faʻamalamalamaina o moli, e faʻafeiloaʻi ai le mauoa ma le eseese o manaʻoga faʻatonutonu atamai.

c.LED moli pala

E le pei o moli masani e faigofie ona faʻafuaseʻi ona faʻaauau le galue, e le masani ona paʻu faʻafuaseʻi moli LED.Faatasi ai ma le taimi galue LED, o le ai ai le pala malamalama.Ole su'ega LM-80 ole auala ma fa'ailoga e iloilo ai le fua ole tausiga ole lumen ole fa'apogai moli.

E ala i le lipoti a le LM-80, e mafai ona e faʻatulagaina le ola o le LED, i le IES LM-80-08 standard Rated Lumen Maintenance Life;L70 (itula): o lo'o fa'ailoa mai ai o le fa'apogai o lumens e pala i le 70% o lumens muamua na fa'aaogaina taimi;L90 (itula): o lo'o fa'ailoa mai ai o le fa'apogai o le malamalama e pala i le 90% o le ulua'i lumens taimi fa'aaoga.

d.High lanu fa'asino igoa

Fa'ailoga lanu lanu o se auala taua e iloilo ai le lanu lanu o puna'oa malamalama, ma o se ta'iala taua foi e fua ai uiga lanu o fa'apogai malamalama, fa'aalia e Ra/CRI.

Le taimi nei ma le lumanaʻi o LED1

Ra, R9 ma le R15

O le fa'asinomaga masani o le fa'aliliuina o lanu Ra o le averesi o le R1 i le R8, ma le fa'asologa o le fa'ailoga lanu o le CRI o le averesi o le RI-R14.E le gata ina tatou mafaufau i le lanu lautele o le faasino igoa Ra, ae uaʻi atu foi i le lanu faapitoa o le tuuina atu o le faasinoupu R9 mo le mumu tumu, ma le faailoga faapitoa o le tuuina atu o le lanu R9-R12 mo lanu mumu, samasama, lanu meamata ma lanumoana, matou te talitonu o nei mea. o fa'ailoga o lo'o fa'atusalia moni lava le fa'apogai lelei o le malamalama o le fa'amalama, ma mo fa'amalama fa'atau pisinisi, se'i vagana o nei fa'ailoga e maualuga le tau e mafai ona fa'amaonia ai le maualuga o le lanu o le LED.

Le taimi nei ma le lumanaʻi o LED2

E masani lava, o le maualuga o le tau, o le latalata i le lanu o le susulu o le la, o le latalata atu i lona lanu muamua o le mea o loʻo faʻamalamalamaina.E masani ona filifilia i totonu o le pisinisi moli.O oloa o loʻo tuʻuina mai e le Blue View e masani ona faʻaaogaina CRI> 95 e tusa ai ma le manaʻoga a le tagata faʻatau, lea e mafai ona toe faʻafoʻi moni ai le lanu o oloa i totonu o le moli, ina ia maua ai se fiafiaga i le mata ma faʻaosofia ai manaʻoga faʻatau a tagata.

e.Malamalama pupula

I le 1984, na faʻamatalaina e le Illuminating Engineering Society of North America le susulu o se lagona o le ita, faʻalavelave poʻo le leiloa o le faʻatinoga o le vaʻaia i le vaʻaia vaʻaia e mafua mai i le malamalama e sili atu nai lo le mata e mafai ona faʻafetaui i ai.E tusa ai ma taunuʻuga, e mafai ona vaevaeina le pupula i le faʻavauvau faʻafefe, malamalama faʻafeiloaʻi ma le faʻafefe.

LED o se numera tele o pusa cylindrical poʻo spherical, ona o le matafaioi o le tioata convex, o loʻo i ai se faʻasino malosi, faʻamalamalama malosi ma foliga eseese afifi ma le malosi faʻalagolago i le itu angular: o loʻo i le itu masani o le maualuga o le malamalama, le tulimanu o le vaeluaga ma le vaalele faalava mo le 90. pe a o ese mai le itu masani o le eseese θ angle, e suia foi le malosi o le malamalama.uiga o le puna malamalama mataʻina o le LED.O le mea lea e maualuga tele le susulu o le malamalama o le malamalama ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.Pe a faatusatusa i lamepa moli, moli felanulanua'i, lamepa sodium maualuga ma isi lamepa masani, o le laina fiber optic o lamepa LED e matua'i fa'atotonu tele ma faigofie ona maua ai le susulu le lelei.

f. Lanufua moli lanumoana

Fa'atasi ai ma le ta'uta'ua o le LED, ua avea le fa'afitauli o le moli moli lanu moana po'o le moli lanumoana ma fa'afitauli e tatau ona fa'afeagai ma foia e tagata uma, ma i totonu o le alamanuia luminaire e leai se fa'alavelave.

O le tulaga fou o le luminaire lautele a le EU o loʻo faʻamaonia ai afai o se moli e aofia ai le LED, moli halide uʻamea ma nisi moli tungsten halogen faʻapitoa e le mafai ona tuusaunoaina mai suʻesuʻega o lamatiaga retinal e tatau ona iloiloina e tusa ai ma le IEC / EN62778: 2012 "Saogalemu ata o puna malamalama ma moli mo. talosaga mo su'esu'ega o manu'a lanu moana", ma e le talafeagai le fa'aogaina o fa'apogai moli fa'atasi ai ma vaega o le moli lanumoana e sili atu nai lo le RG2.

I le lumanaʻi, o le a tatou vaʻavaʻai i le tele ma le tele o kamupani, e le gata ina gaosia oloa moli LED, ma e le taulaʻi atu i vaega taʻitasi o le oloa, ae mafai ona mafaufau pe faʻafefea ona faʻaleleia le lelei o le malamalama e faʻavae i luga o le filifili tau mai le gaosiga i le atoa. faataunuuina o manaoga.I le faʻagasologa o le faʻaleleia, gafatia faʻamalamalamaina o moli, gafatia faʻatulagaina o oloa, faʻapea foʻi ma le faʻavaeina ma le faʻaleleia o le vave tali atu, o le luʻitau lea e tatau ona feagai ma kamupani.


Taimi meli: Nov-09-2022