1

O le tele o faʻamalama avanoa o fale masani e pulea e lalo o moli, ae faʻatasi ai ma le faʻaleleia o tagata faʻatau, e sili atu le fiafia o tagata i le mamanu laʻititi, leai se mamanu autu malamalama ma isi sitaili, ma le tulaʻi mai o moli laina laina ma moli, ae faʻapea foʻi. faia le moli laina i avanoa eseese e sili atu palasitika.

I aso nei, o moli laina ua faʻaaogaina lautele e le gata i le fausaga, pisinisi ma ofisa avanoa, ae faʻapea foʻi i nofoaga eseese i totonu o le fale e aumai ai se faʻaleleia ma tulaga ese faʻaaliga.

moli laina 1

Sei o tatou tilotilo i vaega o le fale e mafai ona faʻaogaina ai moli laina:

1. Potu malolo

O le potu malolo e pei o le facade autu o le fale e ave, pe ala i le faʻapipiʻiina o le malamalama i totonu o le moli faʻamalama, ma isi downlights, ina ia sili atu le mauoa o le malamalama o le potu malolo ma le paolo, ma sili atu ona mafai ona tao le siosiomaga;pe tuusao i luga o le puipui po o le taualuga faapipiiina o lamepa linear, e ala i le laina otootoina le avanoa, ina ia avea le uluai potu malolo tasi le manaia e avea ma se lagona sili atu avanoa, ae faia foi se sao i le delineating le vaega o le avanoa.

moli laina 2 moli laina 3

2. Potu moe

Faatasi ai ma le lauiloa o le leai o se moli autu mamanu mamanu i luga o le tele o tausaga, e toatele tagata e fiafia e sui le moli autu masani i totonu o le fale ma le malamalama i le moli moli.Ma o le faia o moli laina i le puipui pito i tua ma le ala moli i totonu o le potumoe e mafai ona faʻaalia atili ai le avanoa atoa o le siosiomaga.

Ma o le auala e faʻapipiʻi ai le moli moli i lalo o le moega, e sili atu ona mafai ona faia le aʻafiaga o le malamalama maualalo e faʻafetaui ai manaʻoga o le tu i luga ma le feoai i le po.

moli laina 4 moli laina 5

3. umukuka

Pe o se umukuka tapuni, poʻo se umukuka tatala, faʻapipiʻi moli laina i nofoaga eseese o le kapeneta e ausia ai aafiaga eseese: ① faʻapipiʻi moli i luga o le kapeneta, e ala i moli le tuusao, toso i luga le lagona o le avanoa;② fa'apipi'i fasi moli i totonu o le kapeneta e mafai ona fa'ateleina ai le fa'afaigofie o le pikiina ma tu'u ipu;

moli laina 6 moli laina 7

4. Faleta'ele

O le fa'apipi'iina o fasi mama i totonu o lau faleta'ele e mafai ona fa'atupuina atili ai le fa'alelei ma fa'amalie.

moli laina 8

5. Alafua

Aisle e pei o le fale o le suiga taua i le va o vaega eseese o le nofoaga, e mafai ona tatou faapipiiina se fasi moli i le tulaga vae, i le tuuina atu o moli faavae, faia se matafaioi i le taialaina o le laina o le gaioiga, i le taimi lava e tasi, o le laina e sau ma se lagona o le faʻalauteleina, ae faʻapea foʻi ona foliga umi le ala, sili atu le vateatea!

moli laina 9

6. Faasitepu

Fa'asitepu e masani ona fa'aaogaina e laina moli, mo fa'asitepu, e masani lava o le a tatou i totonu o le puipui, fa'asitepu plywood, fa'asitepu handrail fa'apipi'i o fasi moli.O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia le auala i le tasi itu, i le isi itu, e faigofie foi ona e ala i luga i le po, e mafai ona e ala i le faʻamalamalamaga o le faʻaupuga o le ala savali, e faʻaleleia ai le saogalemu ma le faigofie.

moli laina 10

A maeʻa ona malamalama i le faʻaogaina o moli laina, seʻi o tatou vaʻavaʻai pe faʻafefea ona faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi laina laina.I le masani ai, o lamepa masani e faʻaaogaina i moli laina o fasi moli, faʻamalama moli, faʻamalama moli, ma moli laina.

1. Fa'apipi'i

Faʻalagolago i le laina faʻapipiʻi, faʻapipiʻi masani e mafai ona faʻavasegaina i ituaiga o faʻapipiʻi nei:

moli laina 11

2. Ae ui i lea, o le auala faʻapipiʻi o loʻo i luga e faʻaumatia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vateatea ona o lamepa e sili atu ona lauiloa, ma o lea ua matou faʻaogaina atili faʻamatalaga faʻamalamalamaga fausaga.

3. Auala fa'atasi:

a.Su'ega tulimanu o le la: tulimanu fa'afefe o puipui.

moli laina 12

e.Su'ega tulimanu fa'apaolo: tulimanu pito i lalo o puipui.

moli laina 13

i.Su'ega tulimanu mafolafola: va'alele faalava tutusa.

moli laina 14

Manatua

E i ai ni nai mea e tatau ona nofouta i ai tagata mamanu pe a faia moli laina:

a.E mafai ona faʻapipiʻi moli laina susulu masani pe a maeʻa faʻamalosi, ae faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi, e pei o faʻamatalaga moli e tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma le hardwiring, ma e le mafai ona suia pe a uma ona faʻapipiʻi.

e.E ui lava o moli laina e matua fetuutuunai ma suia i le mamanu, e le mafai ona suia pe a maeʻa le faʻapipiʻiina faigata.

i.Pe a mamanuina le slotting, faʻalogo lelei i le faʻamuamua o le aloese mai le keel, aua o le tatalaina ma le tipiina o le keel o le a faʻaumatia ai le mautu o le fausaga fale.


Taimi meli: Tes-04-2023