1

Faasitepu e pei o se tamai fale i le fausaga, o le voluma e fai si laʻititi, o le fausaga o le fomu e fai si faigofie.

Ae ui i lea, i aso nei, o le tele o fale faitele, faʻapea foʻi ma le avanoa o le fale, o le faasitepu e masani ona taulaʻi i ai le mamanu, e mafai ona faia se sao lelei i le teuteuina o le avanoa, ma o nisi taimi, ona o le faasitepu ua mamanuina lelei, minute i totonu o le upega lanu mumu. nofoaga.Ma sili atu ma sili atu le au mamanu, ae faasolosolo malie foi ona ave le faasitepu e avea o se mea teuteu avanoa e mamanu ai, ina ia fetaui ma le galuega autu o lona saogalemu, tuʻuina atu le taʻaloga atoa io latou mafaufauga.

Fa'afefea ona toe fa'afo'i fa'asitepu fa'atasi ai ma fasipepa po'o moli vae 1

O le faʻataʻitaʻiga faʻamalama faʻasitepu e mautinoa lava o se mea taua e faʻaalia ai lona saogalemu ma le matagofie.O le mea lea, pe a faʻatulagaina le faʻamalamalamaga o faasitepu, o le sootaga i le va o le faasitepu lava ia ma lona avanoa lata ane, e pei o le "i totonu ma fafo" o le faasitepu, e tatau ona mafaufau atoatoa.

O totonu e faasino i le fausaga ma le fausiaina o le faasitepu lava ia, o le filifiliga o meafaitino, o le togafitiga o fa'asitepu fa'asitepu ma fa'alava lima;o fafo e faasino i uiga o le avanoa o loo siomia ai.Se'i vagana ua iloiloina ia mea e lua i se auala autasi e mafai ai ona tuufaatasia atoatoa.

Fa'avasegaina o faasitepu 

Fa'asitepu e pei o se fale i le va o fola e fesoʻotaʻi ma vaega, e ala i laasaga faʻaauau o le vaega apefaʻi, faʻavae ma pa puipui, ma isi, e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua o faasitepu masani ma faasitepu faʻapitoa.

O faasitepu masani e aofia ai: faasitepu sima faʻamalosia, faasitepu uʻamea ma faasitepu laupapa, ma isi mea, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o faʻaupuga faʻapipiʻi, faʻalavelave afi, tau, fausiaina, faʻataʻitaʻiga, ma isi, ma e masani ona faʻaaogaina.

Fa'asitepu fa'apitoa e aofia ai: apefa'i saogalemu, apefa'i afi ma fa'ase'e 3 ituaiga.

E le gata i lea, e tusa ai ma le faʻavasegaina o avanoa, e mafai ona vaevaeina i totonu o faʻasitepu ma fafo.

Fa'asitepu i totonu: fa'asitepu laupapa malo, fa'asitepu u'amea, u'amea ma tioata, sima fa'amalosi po'o ni mea fa'afefiloi eseese.Faatasi ai ma i latou, fafie fafie malo o le faasitepu sili ona faʻaaogaina i fale maualuga, uamea ma tioata faʻafefiloi fausaga faʻasitepu i nofoaga faʻaonaponei ofisa, fale ofisa, faleoloa faʻatau, fale faʻaaliga ma isi nofoaga, faʻamalosi sima faʻasitepu e faʻaaogaina lautele i se ituaiga. o fale lua.

Fa'asitepu i fafo: ona o le iloiloga o le matagi ma le timu ma isi mea faanatura, o le foliga lautele o le matagofie o faasitepu laupapa malo, faasitepu uʻamea, faasitepu uʻamea, ma isi. sili ona taatele.

E fa'afefea ona toe fa'aleleia fa'asitepu fa'atasi ai ma fasipepa po'o moli vae 4 Fa'afefea ona toe fa'afo'i fa'asitepu fa'atasi ai ma fasipepa po'o moli vae 5

Ae faapefea moli faasitepu?

1. Fa'apipi'iina o fasi moli i luga o fa'asitepu

O le tele o aiga o le tele o latou o loʻo i ai i lenei tulaga i le ata o loʻo i lalo pe a latou leʻi maeʻa i le toe faʻaleleia.

I lenei tulaga pe a sima le puipui malo ma le faasitepu, e fautuaina e mafai ona e faʻapipiʻi ni fasi moli i luga o le faasitepu, ma nei fasi moli, e mafai ona susulu i lalo poʻo totonu.

Ae ui i lea, o le mea e manaʻomia muamua: faʻapipiʻi se maʻa poʻo se laupapa laupapa i luga o le sima, ina ia faʻalautele le fausaga o faʻasitepu, lea e aofia ai le tulaga mo le faʻapipiʻiina o fasi moli.

Fa'amatalaga:

Afai o le laasaga e faʻapipiʻiina i se maa sili ona susulu poʻo se maa, e le tatau ona susulu le moli.Afai e te susulu i lalo, o le maa eleele e faigofie ona fai se ata faʻata, e maua ai ata.O le mea lea, e tatau ona susulu atu le malamalama i totonu.

Aua le tele naua se avanoa e pipii ai pedal.O le tele o tagata ina ia sili atu le lelei o le moli, fai mai faʻaloloa 5cm, 8cm i fafo, umi tele, e faigofie ona alu.Ae o le pipii i fafo e le aoga foi, o le moli e mafai ona sau teisi, matua tapu.
(PS Faʻasaʻo le paʻu i luga o tamatamaivae, faʻasitepu vaega isu mai le mamao o le kicker poloka poloka pule i le 20mm pe itiiti ifo, o nisi tulaga faʻapitoa, e pei o le soli e vaapiapi tele, o le mataupu faavae o le faateleina o le vaega o le isu e tatau foi ona taumafai e. pulea ile 30mm)

2. Fa'aopoopo fa'asitepu

I le auala muamua, o fasi moli e faʻapipiʻiina i totonu o tulaga i maʻa poʻo laupapa laupapa, ae i le lona lua, e ala i faʻapipiʻi fafo (moli moli).

Fa'afefea ona toe fa'afo'i fa'asitepu fa'atasi ai ma fasipepa po'o moli vae 6

E ala i le faasitepu faʻaopoopo masini, o le moli o loʻo i luga, e oʻo mai taʻitasi ma lana lava faʻamaufaʻailoga, ma e ui lava o se masini fafo, o le mea moni o se moli, ia faʻaeteete ia aua neʻi filifili se wattage e tele naua, aua o lo'o i ai ni fasi malamalama i la'asaga ta'itasi. 

I le faaopoopo atu i le mamanu moli e mafai ona faia i luga o le faasitepu, o loʻo i ai foi le filifiliga e togafitia ai lima.

Mo se fa'ata'ita'iga, ia fa'amumu atoa le 'au lima, pe fa'apipi'i ni fasipepa moli i lalo o le 'au lima.

Fa'afefea ona toe fa'afo'i fa'asitepu fa'atasi ai ma fasipepa po'o moli vae 7 Fa'afefea ona toe fa'afo'i fa'asitepu fa'atasi ai ma fasipepa po'o moli vae 8

Po'o le, vili pu i lalo o le lima ma fa'apipi'i moli i pu.O le ata o loʻo i lalo o se faʻataʻitaʻiga masani e vaʻaia i Ausetalia.

E fa'afefea ona toe fa'aleleia fa'asitepu fa'atasi ai ma fasipepa po'o moli vae 9

E iai fo'i le avanoa e fa'apipi'i ai ni fasipepa moli se lua i itu uma o le fa'asitepu, po'o le natia o mea susulu i le itu o le fa'asitepu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e tatalaina se avanoa i le itu o le faasitepu, ona faʻapipiʻi ai lea o se faʻamatalaga alumini atoa i totonu, e faʻamautinoa ai o loʻo i ai se nofoaga e tuʻu ai le moli moli i totonu.Ma o lenei faiga e le gata i le pupula, aafiaga moli ma lelei, o se fasi pepa atoa e na o le i ai o se pito o le outlet.

Fa'afefea ona toe fa'afo'i fa'asitepu fa'atasi ai ma fasipepa po'o moli vae 10

E iai le isi auala, o le fa'apipi'i lea o moli vae.Afai e te faʻapipiʻi moli vae, e mafai ona e faia e ala i le tatalaina o pu i le puipui, ma e mafai ona filifilia moli ma molī e fai ma moli faʻamau ma se mafiafia laʻititi, pe mafai foi ona e filifili e faʻaoga moli vae faʻapipiʻi i luga.

Fa'afefea ona toe fa'afo'i fa'asitepu fa'atasi ai ma fasipepa po'o moli vae 11

Fa'amatalaga:

Aua ne'i fa'apipi'i fo'i molī vae, a pu'upu'u tele, e la'ititi fo'i le laina moli.

O fea e faigofie ona ufiufi e tagata, e tatau ona e mafaufau e uiga i le tulaga faʻapipiʻi o vae.

O fea e tuu ai le avetaavale?

Afai o le moli e maualalo le voltage, e faʻafesoʻotaʻi le 220V maualuga, e tatau ona i ai se avetaavale, o fea e tuʻu ai le avetaavale?

I se tulaga lautele, e pei o le tulimanu o le faasitepu o le ai ai se nofoaga natia, o lenei ituaiga o totonu o le avetaavale nofoaga e mafai ona tuu i le tulimanu natia nofoaga.

Ae o le tele o taimi, e leai se mea e natia ai i le fola.I le taimi nei, e mafai ona tatou filifili e tuʻu le avetaʻavale i luga o le taualuga ma le uaea eletise maualalo i lalo.
Atonu e fesiligia e nisi tagata: e maualalo le eletise aveta'avale pe afai e umi tele le laina, feso'ota'i i le fasi moli e leai se pa'u eletise?E fa'amaoni, e na'o le 3 mita, ma o le malosi o moli vae e le tele, o le a le tele sona a'afiaga.


Taimi meli: Oke-09-2023