1

Faʻamasinoga autu i le tulaga o le atinaʻeina o pisinisi a le LED a Saina i le 2022

 

I le 2021, pisinisi LED a Sainasa iaitoe fa'aola ma tuputupu a'e i lalo o le a'afiaga o suiga o le fa'ama'i COVID-19, ma le fa'atauina atu o oloa fa'a-LED e aofia ai moli fa'amalama ta'ita'i, RGB ta'ita'i fa'amalama fa'amalama, moli neon fa'amalama fa'amalama, laina fa'amomoli oloa na ausia sefou maualugafaamaumauga.Mai le vaaiga a le alamanuia, LEDfasi malamalamameafaigaluega ma meafaitino tupe maua sa i ai se siitaga tele, ae o le substrate chip LED, afifiina, ma tupe mama talosaga e thinning, ma o loo latou feagai pea ma le malosi faatauva malosi.

O le tulimatai atu i luma i le 2022, o loʻo faʻamoemoeina o le a faʻaauau pea ona faʻaauau pea le faʻatupulaia o numera lua a Saina i lalo o le faatosinaga o le suiga o le suiga, ma o le a faasolosolo malie lava ona liliu atu fanua faʻaoga vevela i faʻalapotopotoga faʻapitoa e pei o moli atamai, faʻaaliga laiti, ma fa'ama'i fa'ama'i pipisi o le ultraviolet.

 

aa3610d4bbecf6336b0694a880fd32d

I.Fa'amasinoga autu o le tulaga i le 2022

O lo'o fa'aauau pea le suiga o suiga, o le mana'oga mo le gaosiga a Saina e malosi

A'afia i le a'afiaga o se ta'amilosaga fou o le COVID-19, o le toe fa'aleleia o le mana'omia o pisinisi mo moli ta'avale a le lalolagi i le 2021 na toe fa'ateleina ai le fa'atupulaia.O loʻo faʻaauau pea le suiga o le faʻaaogaina o le LED a le tatou atunuʻu, ma o oloa auina atu i fafo i le afa muamua o le tausaga na maualuga le maualuga.

I le tasi itu, o Europa ma Amerika ma isi atunuu ua toe amata a latou tamaoaiga i lalo o le faiga faʻavae tupe, ma ua toe malosi le manaʻoga mo oloa LED.E tusa ai ma faʻamatalaga mai le China Lighting Association, i le afa muamua o le 2021, o le tau faʻatau atu o oloa moli moli a Saina na oʻo atu i le 20.988 piliona tala Amerika, o le faʻatupulaia o le 50.83% i lea tausaga ma lea tausaga, ma faʻamauina ai se faʻamaumauga fou mo le faʻatau atu i fafo. vaitaimi, lea o oloa auina atu i fafo i Europa ma le Iunaite Setete e tusa ma le 61.2%, o se siitaga e 11.9% i lea tausaga ma lea tausaga.

I le isi itu, o faʻamaʻi pipisi tele na tutupu i le tele o atunuʻu Asia sei vagana ai Saina, ma o manaʻoga maketi ua toe suia mai le malosi o le tuputupu aʻe i le 2020 i se paʻu laʻititi.I tulaga o le maketi o le lalolagi, o Asia i Sautesasae na faʻaititia mai le 11.7% i le afa muamua o le 2020 i le 9.7% i le afa muamua o le 2021, Asia i Sisifo na faʻaititia mai le 9.1% i le 7.7%, ma Asia i Sasaʻe na faʻaititia mai le 8.9% i le 6.0%.A o faʻamaʻi atili le faʻamaʻi i le gaosiga o gaosiga o LED i Asia i Sautesasae, na faʻamalosia atunuu e tapunia le tele o paka fale gaosi oloa, lea na matua faʻalavelaveina ai le sapalai sapalai, ma faʻaauau pea le suiga o le aʻafiaga o le LED a loʻu atunuu.

I le afa muamua o le 2021, na faʻaleleia lelei ai e le faʻauluuluga o le LED a Saina le va o sapalai na mafua mai i le faʻamaʻi o le lalolagi, ma faʻaalia atili ai le lelei o fale gaosi oloa ma sapalai laina.

I le vaʻavaʻai atu i le 2022, o loʻo faʻamoemoeina o le a faʻateleina le manaʻomia o maketi o le lalolagi LED alamanuia i lalo o le faatosinaga a le "tamaoaiga o aiga", ma o le a manuia le pisinisi a le LED Saina mai le suiga o suiga.

I le tasi itu, i lalo o le aafiaga o le faʻamaʻi o le lalolagi, na faʻaitiitia ai tagata nofoia, ma o le manaʻoga maketi mo moli i totonu, faʻaaliga LED, ma isi mea na faʻaauau pea ona faʻateleina, faʻapipiʻiina le malosi fou i totonu o le pisinisi LED.

I le isi itu, o itulagi Asia e ese mai i Saina ua faʻamalosia e lafoai le faʻamaʻiina o siama ma faʻaaogaina se faiga faʻavae o le ola faʻatasi ona o faʻamaʻi pipisi, e ono oʻo atu ai i le toe tupu ma faʻaleagaina le tulaga faʻamaʻi ma faʻateleina ai le le mautonu o le toe amataina o galuega. ma le gaosiga.

O le CCID think tank o loʻo valoia o le a faʻaauau le suiga o le gaosiga o le LED a Saina i le 2022, ma o le a tumau pea le malosi o le gaosiga o le gaosiga ma le auina atu i fafo.

e2d8fcb765448838ad54818d5ebb654

O loʻo faʻaauau pea ona faʻaitiitia tupe maua a le gaosiga, ma faʻateleina le tauvaga o pisinisi

I le 2021, o le a faʻaitiitia tupe mama o le faʻapipiʻiina o le LED a Saina ma talosaga, ma o le a sili atu le malosi o le tauvaga o pisinisi;o le gaosiga gafatia o le gaosiga o meaʻai, masini, ma meafaitino o le a faʻateleina, ma o le a faʻaleleia atili le manuia. -tausaga siitaga e 21.3%;o loʻo faʻamoemoeina e faʻatumauina le faʻatupulaia o numera lua i le 2022, ma o le aofaʻiga o le tau o le gaosiga o le a oʻo atu i le 214.84 piliona yuan.

 

 

O lo'o fa'atupula'ia fo'i le fa'afaigaluegaina o fa'afaigaluegaina o lo'o tula'i mai, ma o lo'o fa'atupula'ia le fa'atosina mo pisinisi fa'afaigaluega

I le 2021, o le tele o vaega o loʻo tulaʻi mai o le LED alamanuia o le a ulufale atu i le tulaga o le televave o pisinisi, ma o le a faʻaauau pea ona faʻaleleia le faʻatinoga o oloa.

Faatasi ai ma i latou, o le malosi o le liua photoelectric o le UVC LED ua sili atu i le 5.6%, ma ua ulufale atu i le vateatea tele sterilization, sterilization vai malosi, ma maketi sterilization luga;

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o tekonolosi faʻaonaponei e pei o moli malamalama, moli faʻasolosolo, faʻaaliga o le taavale HDR, ma moli moli, o loʻo faʻaauau pea ona faʻatupulaia le fua o le faʻaogaina o taʻavale taʻavale, ma o le tuputupu aʻe o le maketi taʻavale LED e tatau ona sili atu i le 10% i le 2021. ;

O le fa'atulafonoina o le fa'ato'againa o fa'ato'aga fa'apitoa tau tamaoaiga i Amerika i Matu e fa'aosofia ai le fa'alauiloaina o fa'amalama la'au LED.O loʻo faʻamoemoe le maketi e oʻo atu i le 30% i le 2021 le fua faatatau o le tuputupu aʻe faaletausaga o le maketi o moli moli.

I le taimi nei, o le tekinolosi faʻaaliga LED laʻititi ua iloa e le au gaosi masini ma ua ulufale atu i le televave o le gaosiga o gaosiga o auala.I le tasi itu, ua faʻalauteleina e le au gaosi masini e pei o Apple, Samsung, ma Huawei a latou Mini LED backlight laina oloa, ma o le au gaosi TV e pei o TCL, LG, ma Konka ua faʻamatuʻuina atu ma le malosi le pito i luga ole Mini LED backlight TV.

I le isi itu, o loʻo faʻaogaina e le Mini LED panels o loʻo faʻaaogaina le malamalama i le tulaga o le gaosiga tele.I le masina o Me 2021, na faʻasalalau ai e le BOE le tele o gaosiga o se augatupulaga fou o tioata faʻavae Mini LED panels, e iai le lelei o le maualuga o le susulu, faʻatusatusa, lanu lanu, ma le faʻaogaina lelei.

I le 2021, o kamupani taʻutaʻua ma malo faʻapitonuʻu o loʻo naunau e faʻatupeina i le pisinisi LED.Faatasi ai ma i latou, i le pito i lalo o le fanua, ia Me 2021, ua faʻafaigaluegaina e Saina le 6.5 piliona yuan e fausia ai le Mini LED faʻaalia paka fale gaosi oloa, ma o le tau o le gaosiga e tatau ona sili atu i le 10 piliona yuan pe a maeʻa;i totonu o le ogatotonu o le afifiina fanua, ia Ianuari 2021, ua fuafua Saina e teu faafaigaluega 5.1 piliona yuan e fausia 3500 A laititi-pitch laina gaosiga LED, faatasi ai ma se tau fuafuaina o galuega faatino faaletausaga e sili atu i le 10 piliona yuan ina ua uma ona ausia le gaosiga.E faʻatatau i le 2021, o le tupe faʻaalu fou i le Mini / Micro LED industry chain o le a sili atu i le 50 piliona yuan.

O loʻo tulimatai atu i le 2022, ona o le faʻaitiitia o tupe mama a le faʻaaogaina o moli masani a le LED, ua faʻamoemoeina o le a sili atu kamupani o le a liliu atu i faʻaaliga LED, taʻavale taʻavale, UV LED ma isi matāʻupu talosaga.

I le 2022, o le tupe teufaafaigaluega fou i le alamanuia LED e tatau ona faatumauina le fua o loʻo i ai nei, ae ona o le faʻavaeina muamua o le tauvaga faʻataʻitaʻiga i le faʻaaliga faʻaalia o le LED, ua faʻamoemoeina o le a faʻaitiitia le tupe teufaafaigaluega i se tulaga.

II.Le tele o mataupu e manaʻomia le faʻalogo

O le ova le malosi e faatelevaveina ai le tuufaatasia i totonu o le alamanuia

O le televave o le tuputupu aʻe o le tau o le LED i totonu o le atunuʻu ua mafua ai foʻi le sili atu le gafatia i le alamanuia atoa.O le tele o le gafatia e faʻateleina ai le tuʻufaʻatasia ma le faʻaleagaina o le alamanuia, ma faʻateleina le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le LED alamanuia i le fesuiaiga.

I le 2021, o le a faʻaitiitia le naunau o le alamanuia LED lalolagi e teu faʻafaigaluega i lalo o le faʻamaʻi fou o le niumonia.I lalo o le talaaga o le fefaʻatauaʻiga o fefaʻatauaʻiga a Sino-US ma le talisapaia o le fesuiaiga o le RMB, o le faʻagasologa o masini o pisinisi a LED ua faʻavavevave ma ua avea le faʻaogaina malosi o le alamanuia ma se tulaga fou.

Faatasi ai ma le faasolosolo malie o le sili atu le malosi ma le faaitiitia o tupe mama i totonu o le pisinisi LED, ua masani ona tuufaatasia ma faaui i tua le au gaosi LED faavaomalo i tausaga talu ai nei, ma ua atili faateleina ai le malosi o le ola o pisinisi a loʻu atunuu.E ui lava ina ua toe maua e le kamupani LED a loʻu atunuu a latou oloa auina atu i fafo ona o le suiga o le suiga, i se taimi umi, e le maalofia le faʻavaivaia o le suiga o le auina atu i fafo a loʻu atunuu i isi atunuu, ma o loʻo feagai pea le pisinisi a le LED i totonu o le atunuʻu ma le faʻalavelave o le sili atu le malosi.

 

O le si'itia o tau o mea mata'utia e mafua ai ona fesuisuia'i tau

I le 2021, o tau o oloa i totonu o le LED alamanuia o le a faʻaauau pea ona siitia.O kamupani fa'atatau ile atunu'u ma fafo e pei ole GE Current, Universal Lighting Technologies (ULT), Leyard, Unilumin Technology, Mulinsen, etc. ua si'itia tau o oloa i le tele o taimi, ma le si'itaga masani e tusa ma le 5%, lea o le tau o ni nai oloa. i le fa'apu'upu'u ua si'itia i le 30%.O le mafuaaga autu o le tau o oloa LED e fesuisuiai ona o le siʻitia o tau o mea mataʻutia.

Pe o moli po'o nofoaga fa'aali, o le tulaga o le si'itia o tau o le a le fa'aitiitia i se taimi pu'upu'u.Ae ui i lea, mai le vaʻaiga o le atinaʻeina umi o le alamanuia, o le siʻitia o tau o le a fesoasoani i le au gaosi oloa e faʻaleleia ma faʻaleleia a latou fausaga o oloa ma faʻateleina le tau o oloa.

E tele atu tupe fa'afaigaluega fa'aauau i fa'alapotopotoga fa'atupu

Ona o le fa'asalalauina fa'asalalauina o fa'atauga fa'apisinisi a LED i totonu o le atunu'u, o lo'o i ai se fa'afitauli o le toe fa'aaogaina o tupe fa'afaigaluega i fanua fa'atupu.

O lo'o i ai le le mautonu e uiga i le ulufale mai o ituaiga eseese o tupe faʻaagafesootai, tupe taʻitaʻia ma tupe faʻapisinisi i lenei matata.Ina ia foia nei faʻafitauli, e le gata e manaʻomia tupe faʻapolofesa e taʻitaʻia ma faʻatautaia le soʻotaga i le va o pisinisi i luga ma lalo, ae e manaʻomia foʻi fesoʻotaʻiga autu.Fa'alelei ni fa'aletonu.

III.Fautuaga mo ni faiga e fai

Fa'amaopoopo le atina'eina o alamanuia i itu eseese ma ta'ita'ia galuega tetele

O le National Development and Reform Commission, le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi ma isi matagaluega e manaʻomia le faʻamaopoopoina o le atinaʻeina o le LED alamanuia i nofoaga eseese, suʻesuʻe le "faʻamalama taʻiala" masini mo galuega tetele a le LED, ma faʻalauteleina le fetuunaiga o le LED. fausaga alamanuia.Uunaia le suiga o le gaosiga o le chip substrate LED ma le afifiina o laina gaosiga, faʻaitiitia le lagolago mo galuega faʻalauiloa masani a le LED, ma faʻamalosia le faʻaleleia ma le faʻaogaina o meafaigaluega ma mea e faʻaaogaina.Lagolago kamupani ta'ita'i fa'apitonu'u e fa'atino galuega fa'apitoa ma taleni fa'atasi ma kamupani i atunu'u mamao e pei o Europa ma le Iunaite Setete, ma fa'amalosia galuega tetele o laina gaosiga e fa'amautu i fuifui tau alamanuia tetele.

Fa'amalosia le fa'afouina fa'atasi ma le R&D e fa'atupuina tulaga lelei i fa'alapotopotoga fa'atupu

Fa'aaoga auala fa'atupe o lo'o iai e fa'aleleia atili ai le fausiaina o laina sapalai i vaega o lo'o tula'i mai o le alamanuia LED.O lo'o taula'i le feso'ota'iga o le chip substrate i le fa'aleleia atili o le fa'atinoga o le ultra-high-definition Mini/Micro LED ma loloto UV LED chips;o lo'o taula'i le feso'ota'iga fa'apipi'i i le fa'aleleia atili o faiga fa'apipi'i e pei o le fa'apipi'i tu'usa'o ma fa'apipi'i ma fa'aitiitia le tau o gaosiga;o le feso'ota'iga talosaga e taula'i i le atina'eina o moli atamai, moli soifua maloloina, la'au Molī ma isi vaega o maketi fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga poloketi e fa'avavevave ai le fa'avaeina o tulaga fa'avae vaega o alamanuia;mo meafaitino ma meafaigaluega, galulue faʻatasi ma kamupani faʻasalalauga tuʻufaʻatasia e faʻaleleia le tulaga o le localization o meafaigaluega ma mea faʻapipiʻi LED maualuga.

Fa'amalosia le vaavaaia o tau o alamanuia ma fa'alautele auala e auina atu i fafo

Galulue faʻatasi ma kamupani faʻapipiʻi faʻatasi e fausia se faiga mataʻituina o tau o le semiconductor chip, faʻamalosia le vaavaaiga o le maketi o le LED, ma faʻavaveina le suʻesuʻega ma le faʻasalaga o gaioiga faasolitulafono o le faʻatupuina o tau o meataalo LED ma mea e tusa ai ma faʻamatalaga na lipotia.Faʻamalosia le fausiaina o faʻalapotopotoga faʻapitoa a le LED i totonu o le atunuʻu, fausia se faʻasalalauga auaunaga lautele e aofia ai tulaga faʻataʻitaʻiga, suʻega, aia tatau o le atamai, ma isi, faʻatumauina punaoa sili, fesoasoani i pisinisi e faʻamalosia fefaʻatauaʻiga faavaomalo ma felagolagomai, ma faʻalauteleina auala e auina atu i fafo mo oloa i maketi i fafo.


Taimi meli: Feb-11-2022